איך להתפנק בחורף ועדיין לאכול בריא

החורף מתקרב, הטמפרטורות יורדות והחשק למאפים חמים ומאכלים עתירי סוכר עולה. רוצים להתפנק בחורף, אבל בכל זאת לאכול בריא? בשביל זה אנחנו כאן

כשהחורף מתחיל להציץ בחלון, והטמפרטורה יורדת אל מתחת ל-20 מעלות, פתאום סלטים טריים ופירות ישר מהמקרר כבר לא מגרים את בלוטות הטעם כמו לפני חודשיים. מזג האוויר הקריר מביא איתו גם חשק למאכלים מפנקים במיוחד (החולשות שלנו – מאפינס שיצאו הרגע מהתנור לצד ספל שוקו חם), ובלי שתשימו לב אתם עלולים למצוא את עצמכם באביב מנסים להבין מאיפה הגיעו אליכם חמשת הקילוגרמים העודפים האלה.

כמו בכל עונה אחרת, גם בחורף כדאי לשמור על תזונה בריאה ככל הניתן, אבל אתם לא צריכים לגווע ברעב או להתנזר לחלוטין ממאכלים מפנקים. החוכמה היא ליהנות מפינוקים מזדמנים, אבל כאלה שגם מזינים את הגוף שלכם במקום לפגוע בו. הטיפים הבאים יעזרו לכם לשמור על תזונה נכונה גם במזג אוויר חורפי במיוחד, ועדיין ליהנות ממזון מפנק וטעים.

  • מרקים
    מרק הוא כמובן הבחירה הראשונה כמעט בכל בית, בכל הנוגע למאכלי חורף מפנקים ובריאים. הם חמים, מלאים בוויטמינים ויכולים להוות ארוחה שלמה. הימנעו ממרקים מוקרמים למיניהם, שטומנים בחובם שומנים מיותרים וקלוריות רבות, ונסו להיצמד למרקי ירקות, שמספקים כמות גדולה של ירקות במנה אחת. רוצים להסמיך את המרק בלי להוסיף לו קלוריות מיותרות? אתם יכולים לרסק את הירקות בבלנדר ידני (מושלם למרק כתום, למשל), להוסיף למרק שעועית מרוסקת או לשלב במרק מעט גריסים, שמהווים תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים, חלבון ופחמימה.

מחפשים מתכון קליל ומהיר למרק עגבניות מזין ובריא? בבקשה – מערבבים 2.5 כפות תערובת להכנת מרק של הרבלייף עם 200 מ"ל מים רותחים. מוסיפים כחצי כוס (50 גר') פסטה קונכיות לאחר בישול ומעט עלי בזיליקום. אפשר להוסיף גם כף גבינת פרמז'ן מגוררת מעל.



  • סלטים חמים
    כשבחוץ משתוללת סופה, סלט רענן הוא אחד המאכלים שהכי פחות מדגדגים את הבטן בזמן רעב. אבל סלטים לא חייבים להיות קרים, אפשר ליהנות מסלטים חמים, שימלאו את הצלחת בכל טוב ואת הבטן בחמימות נעימה. הכניסו לתנור שלל ירקות (תפוחי אדמה, בטטה, דלעת או כרובית, למשל), הוסיפו אותם לקערה עם חסה ועלי בייבי, הוסיפו לקערה גם שאריות מחוממות של עוף או בשר מארוחת שישי וקיבלתם קערה חמה ובריאה.
  • מטבלים
    ירקות היישר מהמקרר אולי לא נראים כמו הבחירה הראשונה בתקופת החורף, אבל מי יכול להתנגד למטבל חמים ונעים? הכינו, למשל, קערת חומוס היישר מהסיר, מטבל תרד וגבינה או מטבל גבינות חם. הגישו ליד המטבל ירקות חתוכים למקלות ותגלו שהם הרבה יותר מפתים בחורף לצד המטבל החם שלכם.
  • תבליני חורף
    תבלינים מסוימים, כמו קינמון, אגוז מוסקט, כורכום או כמון, נחשבים לתבלינים שמחממים את הגוף, וכדאי להשתמש בהם ביד רחבה בחודשים הקרים. הם מוסיפים חום ועומק לתבשילים בלי להוסיף קלוריות ומסייעים לחיזוק המערכת החיסונית. כדאי לנסות ולהוסיף תבלינים מחממים ממש לכל מנה שאתם מכינים, כמו מרקים, תבשילי קדרה או קציצות.


  • משקאות חמים
    משקאות חמים הם ה-פינוק החורפי, בה"א הידיעה. תה, צ'אי, קפה וכמובן שוקו חם יכולים לחמם את הגוף ואת הנפש ביום חורף קר. רק להיכנס עם ספר טוב וספל שתייה חמה מתחת לפוך, ואתם מסודרים. הימנעו, כמובן, מתוספת סוכר למשקה, תמיד תוכלו להוסיף מתיקות עם מקל קינמון או מעט אבקת קינמון. ואם חשקה נפשכם בשוקו חם, אבל אתם חוששים מהקלוריות, בעזרת שייק פורמולה 1 של הרבלייף תוכלו לקבל שוקו חם מושלם, עשיר בחלבונים ובמינרלים ובלי קלוריות מיותרות (רק 226 קלוריות לכוס). איך מכינים? מחממים 250 מ"ל חלב דל שומן, מוסיפים 2 כפות שייק פורמולה 1 בטעם שוקולד ו-1/5 כפית קינמון ומערבבים היטב. מוסיפים מקל קינמון לקישוט ונכנסים מתחת לשמיכה.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
02-07-2020
אם התזונה שלנו לקויה, והמצב הנפשי שלנו לא בשיאו, קרוב לוודאי שהעור לא יראה מושלם כמו שאנחנו חולמות. ניתן לטפל באקנה בעזרת תזונה.
מתכונים
30-06-2020
מתכון להכנת חטיפי שיבולת שועל עשירים בחלבון
ספורט
28-06-2020
הטעויות הנפוצות שאנשים עושים כדי להתחטב מהר. האם גם אתם עושים את הטעויות האלו? נסו למנוע אותן.
מתכונים
23-06-2020
מתכון להכנת קערת שייק תות ופירות יער
ספורט
21-06-2020
כל אחד יוכל להתאים לעצמו את היוגה שמתאימה לו, והיא מתאימה באמת לכולם בכל הגילאים.
תזונה
18-06-2020
מה לאכול בשיא החום לארוחת צהרים? הקיץ כבר פה והחום הכבד לעיתים גורם לנו לרצות לאכול פחות, בעיקר פחות ארוחות מבושלות. אז מה אוכלים ללאנץ' כדי לספק לגוף את כל הרכיבים התזונתיים מבלי להרגיש נפוחים, עייפים וכבדים? הכנו עבורכם 12 אופציות.
מתכונים
16-06-2020
מתכון להכנת שייק עוגת גבינה
תזונה
14-06-2020
השייק הפך בשנים האחרונות לארוחה האטרקטיבית והטרנדית ביותר בקרב שוחרי הבריאות ובצדק