סוכרים נסתרים

מומחית התזונה של הרבלייף, סוזן ברוורמן, מפזרת את הערפל בנוגע לסוכר נסתר.

מאת: סוזן בוורמן, נשיאה משותפת, הדרכת תזונה גלובלית, הרבלייף



מאמר שהתפרסם ב- Nutraceuticals World מציין כי לאמריקאים יש עוד מסע ארוך לעבור בדרך לתזונה בריאה; והם מודעים לבעיה. על פי מחקר חדש שערך Mintel, רק 42% מתושבי ארה"ב סבורים שהם מקפידים על תזונה בריאה.

אבל הכרה בבעיה אינה מספיקה. נראה כי אנשים אינם סומכים על המידע התזונתי המופיע על תוויות המזון: רק 16% מאמינים בטענות המופיעות על מזון ומשקאות. לפי ממצאי המחקר של מינטל, הצרכנים המודעים לבריאות "מתרחקים ממוצרים המכילים סירופ תירס עשיר בפרוקטוז (50%), סוכר (47%), שומן טראנס (45%) ושומן רווי (43%)".

אבל לרוב הצרכנים חסר לעתים קרובות הרקע הנדרש בתזונה, בריאות ומדע כדי לנווט בבטחה את דרכם דרך שדה המוקשים של מוצרי מזון לא בריאים בחנויות המזון. במחקר שנערך לאחרונה, Atkins Sugar Gap Study, נמצא כי רק אחד מכל עשרה אמריקנים היה מודע לסוכרים ש"מתחבאים" במזון שלו: "הפער בידע התזונתי של אמריקה ממשיך להתרחב, שכן לצרכנים יש הבנה מועטה בנוגע להרכב של מזונות בריאים ומזינים, כמו גם האופן בו הגוף מגיב למזונות שונים".

כמה מן הסוכרים המוספים הם ברורים למדי, כמו ריבות וג'לי, סוכר שולחני, דבש וסירופ. ואז יש את 53 הגלונים של משקאות קלים שהאמריקאי הממוצע צורך בכל שנה. מקורות סוכר גלויים אחרים כוללים קינוחים כמו עוגות ועוגיות, ממתקים וקינוחים קפואים.

מהם "סוכרים נסתרים"?

"סוכרים נסתרים" הם הסוכרים המוספים במזונות שאתם עלולים שלא להבחין בהם; לרוב, משום שמזונות אלה אינם מתוקים. כמעט רבע מהסוכר שאנו אוכלים מסתתר במזון מעובד. לדוגמה, מנה של רוטב פסטה עלולה להכיל כמעט חמש כפיות סוכר. וכ-80% מהקלוריות בכמה מסוגי הקטשופ הפופולריים מגיעות מסוכר. סוכר נמצא לעתים קרובות בכל מוצר מזון, החל ממרקים ועד לרטבים לסלט.

הנה 5 דרכים בהן תוכלו להפחית את צריכת הסוכר

1. קראו את התוויות על מוצרי המזון. נסו להימנע ממזונות המכילים כמות גבוהה של סוכרוז, גלוקוז, דקסטרוז, לקטוזה, מלטוז, סירופ אורז חום, רכז מיץ פירות, מלטודקסטרין, סירופ תירס, מולסה וצורות אחרות של סוכר שנוספו למוצרי המזון. מאידך, היו מודעים לכך שסוכרים נמצאים באופן טבעי במוצרי מזון. הלקטוז בחלב והפרוקטוז בפרי, למשל, יופיע בטבלת הערכים התזונתיים כ"סוכר", למרות שלא התווסף סוכר בפועל.



2. השתמשו בממתיקים טבעיים דוגמת פירות. מזונות רבים שהומתקו מראש כמו דגנים, יוגורט, רטבים לסלט או תחליפי חלב (אורז, קנאביס, סויה וכו'), מכילים כמויות מפתיעות של סוכר. כדי לצמצם בסוכר עוד יותר, נסו להמתיק דגנים עם בננה פרוסה או קומץ פירות יער. והנה טריק נוסף: השרו תמר שלם או כמה צימוקים וכמה טיפות תמצית וניל בקרטון תחליף חלב לא ממותק. זה יוסיף הרבה טעם ומעט סוכר.



3. למדו ליהנות מטעמים מתוקים טבעיים. פירות הם תחליף מועדף לקינוחים מתוקים; תבלינים מתוקים דוגמת קינמון, מוסקט או ציפורן יכולים להוסיף תווים מתוקים לפירות, דגנים או יוגורט כתחליף לסוכר.

4. צמצמו בסוכר נוזלי. הפחיתו בצריכת משקאות קלים, קפה ותה ממותקים ומשקאות דוגמת לימונדה. לחילופין נסו תה טעים, או הוסיפו מעט קליפת הדרים או פרוסה של פרי למשקה נטול קלוריות.

5. דמיינו את צריכת הסוכר. כל ארבעה גרם של סוכר המופיעים בטבלת הערכים התזונתיים שווים לכפית סוכר או לקוביית סוכר אחת.




כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
14-07-2020
מתכון להכנת מוס קוקוס ומנגו
תזונה
09-07-2020
מה עם הקפה והשייק? קבלו 8 תחליפים שאתם יכולים ליהנות מהם במקום חלב וגם לשמור על הבריאות שלכם.
מתכונים
07-07-2020
מתכון להכנת חטיפי חלבון שוקולד שקדים
תזונה
05-07-2020
ב-7 ליולי מציינים בכל העולם את יום השוקולד הבינלאומי. אז מה לעשות כדי לא להתמכר לקוביה השובבה, ומה עדיף לאכול במקום.
טיפוח
02-07-2020
אם התזונה שלנו לקויה, והמצב הנפשי שלנו לא בשיאו, קרוב לוודאי שהעור לא יראה מושלם כמו שאנחנו חולמות. ניתן לטפל באקנה בעזרת תזונה.
מתכונים
30-06-2020
מתכון להכנת חטיפי שיבולת שועל עשירים בחלבון
ספורט
28-06-2020
הטעויות הנפוצות שאנשים עושים כדי להתחטב מהר. האם גם אתם עושים את הטעויות האלו? נסו למנוע אותן.
מתכונים
23-06-2020
מתכון להכנת קערת שייק תות ופירות יער