תזונה

קפה, קפאין ומה שביניהם

19-11-2015

קפה, קפאין ומה שביניהם

קפה שחור, אספרסו ארוך או קצר, הפוך עם חלב סויה, אמריקנו, נס – לא משנה איך אתם אוהבים את הקפה שלכם, חשוב שתהיו מודעים לכמויות הקפאין שאתם צורכים מדי יום. ד״ר לואיג׳י גראטון, סגן נשיא לנושאים רפואיים בהרבלייף העולמית, ממליץ להגביל את צריכת הקפאין היומית ל-300 מ״ג – כמות שוות ערך לשלושה ספלי קפה רגיל (כלומר בכוס קפה ממוצעת יש 100 מ״ג קפאין).

"קפאין אינו דבר רע", אומר ד"ר גראטון ומסביר: "בקפה יש הרבה נוגדי חמצון, כמו גם בתה ירוק, תה שחור ואדום ובתה אולונג… הוא נמצא גם במשקאות קלים ובמשקאות האנרגיה הפופולריים". אפילו מזונות מסוימים, כמו שוקולד לדוגמה, מכילים קפאין. לדברי ד"ר גראטון, "מחקרים רבים מעידים כי לקפאין יתרונות מסוימים, כאשר הוא מגיע ממקור איכותי". עם זאת, מסביר הד"ר, בכמויות גדולות קפאין עלול לגרום לעצבנות ומתח, שבאים לידי ביטוי בתחושה של חוסר נוחות. "לכן", מסכם ד״ר גראטון, "חשוב להיות מודעים לכמות הקפאין שאתם צורכים ולזכור תמיד לשמור על הבריאות".